ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Ο Κήπος του Προφήτη»

Ένα επίκαιρο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπράν!Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη: τον προφήτη, τον κήπο του προφήτη και τον θάνατο του προφήτη!Αγαπημένο βιβλίο,πολύ ξεχωριστό ο προφήτης ειναι ενας άνθρωπος σοφός που μια μέρα αναχωρεί απο μια πόλη την οποία υπηρετούσε για 12 χρόνια για να πάει στην πατρίδα του, σαν πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό ο κόσμος τον ρωτά για να πάρει την συμβουλή του για τον γάμο, την αγάπη, την φιλία , το καλό, το κακό, την δικαιοσύνη!! ' Μόνο οι γυμνοί ζουν μέσα στον ήλιο. Μόνο οι ακυβέρνητοι μπορούν να ταξιδέψουν στην μεγάλη θάλασσα, μόνο εκείνοι που έχουν σκοτάδι τη νύκτα θα ξυπνήσουν με το γλυκοχάραμα και μόνο εκείνοι που κοιμούνται μαζί με τις ρίζες κάτω από το χιόνι θα φτάσουν στην άνοιξη!'' Να εμπιστεύεστε τα όνειρα γιατί σ' αυτά είναι κρυμμένη η πύλη προς την αιωνιότητα
Ένα απόσπασμα από αυτό το βιβλίο, με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα διαφωτιστικό για την εποχή μας. Δείτε τι έγραψε ο άνθρωπος:«Το έθνος να λυπάστε αν ένδυμα φορεί που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
»Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.»Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του..Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους».
Από μένα ουδέν άλλο σχόλιο... 

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured