ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Αχ Αυτός είναι καφές ~~~

Coffe Time Η ιερή στιγμή του Έλληνα. Όλη η ελααααδα ..ένας απέραντος καφενές αραλίκι λιάσιμο τσιγάρο και καφές αυτά είναι τα ωραία παράδεισος σου ΄λέει ο Άγγλος που απαγορεύεται να καπνίζει μέσα στο σπίτι του και πληρώνει ενοίκιο κάνει τακτικούς εφόδους ο ιδιοκτήτης και μυρίζει το χώρο σαν τα σκυλιά των μπάτσων πρόστιμο ποινική ρήτρα έχει υπογράψει στο συμβόλαιο του.. Ο Γάλλος ψάχνει για κρύο καφέ σε ολο το Παρίσι και δεν βρίσκει freedo και φραπέ πληρώνει 5 ευρώ για να πιει ένα αξιοπρεπή καφέ φίλτρου η καπουτσίνο και εδώ βρίσκεις με 1,50 ευρώ ότι καφέ θες αλλά πίνεις freedo στο δοσομετρητή του espresso και σε ρωτά ο πονηρός Έλληνας –απατεώνας –επιχειρηματίας θες διπλό η μόνο Cappuccino να ξέρει να βάλει καφέ η ρεβίθι μέσα γιατί όταν πέσει η κρέμα – χημικά συντηρητικά-όλοι οι καφέδες την ίδια γεύση έχουν ας μην γίνω κακιά με τους συνάδελφους μου έχουν ενοίκια Αεπί δήμους χαράτσια ΦΠΑ –ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ –ΠΕΔΥ και ,30ευρω για τους άνεργους Ελεύθερους Επαγγελματίες ... Με τον καινούριο νόμο περί εισφοράς αλληλεγγύης πληρωνουν και τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις ξεκινά και φτάνει τα 1000 και ανεβαίνει ανάλογα ..Τι να κάνει και ο επιχειρηματίας που είχε την ατυχία να επιχείρηση στην Ελλάδα πόσους καφέδες να πουλήσει να τα βγάλει όλα αυτά βέβαια δεν είναι λύση να κοροϊδεύεις τον πελάτη χρέωσε τον καφέ σου μια αξιοπρεπή τιμή κρατά την ποιότητα σου και ο πελάτης θα το εκτιμήσει μην τον κοροϊδεύεις τον ελληνα είναι αυθεντία στο καλό καφέ μπορεί να μην ξέρεις από ακριβό ψαρί μούσι και αστακό αλλά στον καφέ είναι expert κύριοι Στην μπάλα μπορεί να ηττηθήκαμε αλλά στην τέχνη του καφέ σηκώνουμε κούπες , τι φταίει και είμαστε Αραχτοί και lights. καθόμαστε στα καφενεία όλη μέρα, και ξεσκίζουμε πρέφα και τάβλι ..Ανεργία των νέων: κρίση ή κακή νοοτροπία; ...«εθισμός» του Έλληνα με τον καφέ το μυρίστηκαν Οι αλυσίδες καφέ στη χώρα του φραπέ και εξαπλώθηκαν σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα και άρχισαν Starbucks:μεγαλη ήττα στην Ελλάδα το Free WiFi δεν ήταν κράχτης Ο Έλληνας, κύριε Schultz, θέλει να μαζευτεί παρέα με 5 μαντραχαλάδες, να καπνίσει και να πιει ΦΡΑΠΕΕΕΕ!και FREDOO!! (Έτσι είναι η αγορά. Μακάρι να μην ήταν.)
 Το ότι τα Starbucks απαγορεύουν αυστηρώς το κάπνισμα , αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα για το ότι κλείνουν σαν δαιμονισμένα. Mikel: Τα Mikel για παράδειγμα ξέρουν καλά το target group τους: Είναι ο λαϊκός Έλληνας πιστεύω τα χτύπησε η βαρεμάρα και η έλλειψη έμπνευσης, καταρρέοντας τελικά ως Εnd ..Όπως κάθε μόδα, κάποια στιγμή θα γίνουν "last year" όπως έγινε με τα Flocafe. Τη ήττα έφαγαν Αφέθηκαν στην προσωρινή επιτυχία τους και δεν προχώρησαν μπροστά Σε ποιους απευθύνονταν τα Flocafe; Σε νέους; Σε σαραντάρηδες; Σε λάτρεις του καφέ; Σε Θεσσαλονικιούς Φραπεδιάρηδες; δεν είχαν ένα ξεκάθαρο target group:…Coffee Island: είναι πακετάδικα, οπότε δεν τα συγκρίνω άμεσα με τα προηγούμενα brands. Απλά παρατηρώ πως ξεκινούν να επεκτείνονται, οπότε ας τα έχουμε στα υπ' όψιν μας. Ο καφές που ήπια (ένας διπλός cappuccino σε χάρτινο πακέτο) ήταν αξιοπρεπής. Το αφρόγαλα ήταν σωστό (αν και όχι τέλειο) αλλά το blend του καφέ ήταν τόσο ουδέτερο που ουσιαστικά χάνονταν. Δεν ένιωσα τη γεύση του από πίσω, σαν να πίνω έναν φλώρικο latte δεν τρελάθηκα κιόλας ..coffe brand .coffee something καφέ παντού Τα μεγάλα brands από την άλλη, θα συνεχίσουν να ανοίγουν συνέχεια μαγαζιά να σερβίρουν μέτρια ροφήματα, σικέ χαμόγελα και αργό WiFi…και να βάζουν λουκέτο σε μικρές προσωπικές επιχειρήσεις Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα πράγματα... Δεν θέλουμε οι νέες επιχειρήσεις να είναι ένα ακόμη καφέ, ένα ακόμη φαστ φουντ, ένα ακόμη περίπτερο Ποια επιχειρηματικότητα , ποια απασχόληση ,ποιο μέλλον; Σε καφέ, τυρόπιτα και ποτό οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες συνεχίζουν να επενδύουν στον κλάδο της εστίασης. Τουτέστιν σε καφετέριες, μπαρ και μαγαζιά πρόχειρου φαγητού χρειάζονται καινοτόμες ιδέες Έξυπνες ιδέες για νέες επιχειρήσεις με μικρό αρχικό κεφάλαιο ώστε να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους αλλιώς ..Η κατάσταση θα διαιωνίζεται αφ’ ενός μεν γιατί η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει κινήσεις ανάπτυξης και αφ’ ετέρου γιατί εμείς αρνούμαστε “πεισματικά” να αλλάξουμε νοοτροπία, να ξεχάσουμε ότι μέχρι τώρα είχαμε μάθει και συνηθίσει να ζούμε και φυσικά να αφήσουμε τη βολική ξάπλα στον καναπέ.
Προκαλώ και είμαι εδώ να μοιραστώ ψαγμένες ωραίες φευγάτες ιδέες για όποιον νομίζει ότι έχει τα κότσια να αλλάξει, ν’ ανοίξει τ’ αυτιά και τα μάτια του σε καινοτόμες νέες ιδέες και ν’ απεγκλωβίσει το μυαλό του από τις απαρχαιωμένες νοοτροπίες των προηγούμενων γενιών. Κάτω από το πρίσμα νέας οπτικής θ’ αποκαλυφθούν δεκάδες λύσεις. Γιατί λύσεις υπάρχουν, άσχετα αν δεν μας είναι αρεστές γιατί βολευτήκαμε με τη μιζέρια και αφεθήκαμε στον ωχ- αδελφισμό..Τολμήστε να διαφέρετε και κυρίως να μην φοβάστε το λάθος... «Υπάρχει μια γενιά που θέλει να ξαναγράψει την ιστορία»Μπορούμε να μετατρέψουμε τη «χαμένη γενιά» σε αυτή της νέας επιχειρηματικότητας ,αλλάζοντας το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας;


E-mail anemos4u@gmail.com

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured