ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τι επιχείρηση να ανοίξω μέσα στην κρίση;



Αυτό το ερώτημα είναι πολύ συνηθισμένο...

 Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Το ιδιαίτερο ταλέντο ή οι ικανότητες του κάθε υποψήφιου επιχειρηματία μπορεί να είναι κατάλληλες για διαφορετική δραστηριότητα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια κριτήρια που είναι «παντός καιρού»:

Κεφάλαιο: Αν δεν υπάρχει κεφάλαιο, τότε μια σειρά από δαπανηρές επενδύσεις, όπως π.χ. ένα εμπορικό κατάστημα που απαιτεί μεγάλο στοκ, εξαιρείται από τη σκέψη. Χωρίς κεφάλαιο, ούτε και επιδότηση μπορεί να σώσει την κατάσταση, καθώς η επιδότηση επιστρέφει μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν.

Σπουδές: Σπάνια πια οι νέοι ακολουθούν το επάγγελμα που σπούδασαν. Εντούτοις, έχω δει πολλούς επιτυχημένους επιχειρηματίες σε άσχετο αντικείμενο προς το επιστημονικό τους υπόβαθρο, ακριβώς διότι βρήκαν τα «κουμπιά» και ανταποκρίθηκαν επάξια στις απαιτήσεις.

Συνεργασία ή ατομική επιχείρηση: Η συνεργασία απαιτεί εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων. Η ατομική είναι καλή για τη λήψη αποφάσεων αλλά θα πρέπει να μπορεί κάποιος να διαχειριστεί και να διοικήσει χωρίς «πλάτες». Αριστο το «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα», αλλά για τους δυνητικά αυτόνομους επιχειρηματίες.

Μέσα στη σκοτεινιά της κρίσης και την περιρρέουσα μιζέρια, η λίστα του Business week με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές για το 2011, ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Οι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκονται ακόμη ψηλά στη λίστα με τα επαγγέλματα που δεν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κρίσης, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές θεωρούνται επίσης ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς όλοι οι οργανισμοί, κυβερνητικές υπηρεσίες, κερδοσκοπικές και μη επιχειρήσεις, χρειάζονται έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση που θα καθοδηγήσει τη λήψη των διοικητικών αποφάσεων.

Ζήτηση αναμένεται να σημειώσουν επίσης οι φυσιοθεραπευτές αλλά και οι προπονητές, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για άθληση και θεραπευτικό μασάζ.

Oι τομείς που υποφέρουν περισσότερο είναι τα ρούχα και τα παπούτσια.

Μοδίστρες που επιδιορθώνουν ρούχα που ποτέ δεν φορέσαμε, τσαγκάρηδες που δίνουν παράταση ζωής στα παπούτσια, αντί να αγοράζουμε κάθε τρεις και λίγο καινούρια, μπακάληδες που εξυπηρετούν τις ανάγκες της γειτονιάς, συγκαταλέγονται σ’ αυτή την κατηγορία, ενώ και το επάγγελμα του αγρότη αναμένεται να ζήσει δόξες, τώρα που η ασφυκτική απ’ όλες τις απόψεις ζωή στις πόλεις, οδηγεί αρκετούς σε κύμα εσωτερικής μετανάστευσης, αυτή τη φορά προς τα χωριά.

Ανάσα τέλος, εκτιμάται ότι θα πάρουν όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό, εν όψει καλοκαιριού. Αν κρίνουμε από την προηγούμενη χρονιά μάλιστα, αυτοί που θα βγουν περισσότερο κερδισμένοι, είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις κάμπινγκ, καθώς όλοι αναζητούν το συνδυασμό εξοικονόμησης χρημάτων και μεγαλύτερων διακοπών.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο τομέας του εμπορίου στη χώρα μας διανύει μαύρες μέρες.

«Η αγορά έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα πολύ άσχημα. Κλείνουν καταστήματα ακόμη και σε δρόμους άκρως εμπορικούς, όπως είναι η Κηφισίας και η παραλιακή, αλλά και κατ’ εξοχήν εμπορικές περιοχές όπως η Καλλιθέα. Για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους, ο τζίρος των επιχειρήσεων έχει πέσει κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι».

Η οικονομική κρίση βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στο κορύφωμα της 

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured